Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Bonver: ”Orealistiskt anbud”

31 januari 2012
Svensk Dos anbud i dosupphandlingen i sjuklövern är orealistiskt, enligt Bonvers vd Tomas Hilmo. Målet med överklagandet är att säkra att en tillräckligt djupgående utvärdering av Svensk Dos anbud har gjorts.

Tomas Hilmo är vd på Bonver, vars dotterbolag Apotekstjänst överklagat tilldelningsbeslutet i den första nationella dosupphandlingen som avser sju mellansvenska landsting.

Svensk Farmaci ringde upp honom och bad honom att förklara varför företaget väljer att överklaga.

– Vi har själva gjort rigorösa kalkyler av de komplicerade ekonomiska och tekniska flödena i dosverksamheten. Vi har pressat kostnader rejält och hamnar ändå betydligt närmare Apoteket Farmacis än Svensk Dos anbud. Svensk Dos har halverat kostnaderna. Att plötsligt hitta så stora intäktsflöden i en väldigt styrd tjänst, flöden som varken vi eller Apoteket Farmaci identifierat, är orealistiskt. Det handlar ju om en enorm skillnad i pris, säger Tomas Hilmo.

– Frågan som infinner sig är om landstingen verkligen gjort en tillräckligt djupgående granskning av Svensk Dos anbud. Det är också det som vi vill få till stånd en oberoende granskning av via vårt överklagande, fortsätter han.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.