Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Ny sajt samlar data om kliniska studier

26 februari 2016
Vetenskapsrådets sajt ”Kliniska Studier Sverige” har sett dagens ljus. Innan året är slut ska här finnas information om alla pågående kliniska studier i Sverige, hoppas projektledningen.

Vetenskapsrådet fick i september 2014 ett regeringsuppdrag att inrätta en kommitté för nationell samordning av kliniska studier.

Kommittén för nationell samordning av kliniska studier i Sverige, KNSK, såg dagens ljus och initierade en verksamhet i Göteborg som har syftet att förbättra den nationella samordningen av kliniska studier.

Denna verksamhet, Vetenskapsrådets enhet för kliniska studier i Göteborg, har nu tagit fram en sajt som ska utgöra en plattform för kliniska studier i Sverige.

– Än så länge är det en ganska tunn projektsajt men innan årets slut ska den fyllas med bland annat statistik om alla pågående kliniska studier i Sverige, ett nyhetsflöde och en möjlighet att göra ansökningar till etikkommitté via sajten, säger Christian Thörn, projektledare på enheten för kliniska studier.

Sajten kan nås på http://www.kliniskastudier.se.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.