Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Ny fusion: Takeda köper Shire

8 maj 2018
Efter veckor av förhandlingar accepterade det irländska läkemedelsbolaget Shires styrelse för några timmar sedan ett uppköpsbud från japanska Takeda.

När sammanslagningen genomförs blir den en av de större fusionerna i läkemedelsindustrin, skriver Financial Times. Köpeskillingen motsvarar cirka 46 miljarder brittiska pund.

Shires styrelse rekommenderar nu enhälligt aktieägarna att acceptera anbudet.

Mer information om uppgörelsen finns på Shires engelskspråkiga hemsida.

Förhandlingar har enligt Financial Times pågått i två veckors tid. Fyra tidigare anbud från Takeda har avfärdats av Shires styrelse med hänvisning till priset och fördelningen mellan aktier och kontant betalning.

I det slutliga budet höjdes både priset per aktie och andelen av betalningen som sker kontant.

Shire har 24 000 medarbetare runt om i världen. I Norden och Baltikum finns cirka 170 medarbetare. Huvudkontoret för regionen ligger i Stockholm och lokala kontor finns i Danmark, Finland, Litauen och Norge.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...