Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Svensk Dos gör stor besparing

23 januari 2012
Svensk Dos AB siktar på att kapa kostnaden för dos i de sju aktuella landstingen med 90 miljoner kronor årligen, enligt företagets vd Martin Svensson. Företaget planerar en ny ”dosfabrik” i Uppsala.

Som Svensk Farmaci kunde berätta nyss vann det nystartade företaget Svensk Dos AB den första av landstingens klustervisa upphandlingar av dostjänster till apotek, öppenvård och äldreboenden.

– Vi har förberett anbudet sedan upphandlingarna kom ut och tittar nu på nya lokaler, i första hand i Uppsala med tanke på den goda tillgången på farmacevter här, berättar Martin Svensson, vd för Svensk Dos.

– Vår ambition är att utveckla doskonceptet i samarbete med landstingen, men exakt hur får jag återkomma till. Dos är en volymaffär och jag kan säga så mycket att vi har lagt bud i fler än denna upphandling. Nu går vi in i en fas där vi ska upphandla dosmaskiner, logistik med mera, säger han.

Företagets bud innebär en kostnadsbesparing jämfört med nuläget för de sju landstingen på sammanlagt 88-90 miljoner kronor årligen.

– Vi är helt övertygade om att vi kommer att klara oss utan den så kallade dospengen, och istället klara det här på handelsmarginalen, säger Martin Svensson.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera