Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Nationell satsning på Drug Delivery-forskning

16 mars 2018
Nu lanseras Sveriges första nationella satsning på läkemedelstillförsel och läkemedelsformulering: Swedish Drug Delivery Forum (SDDF). Vinnova satsar 18 miljoner i projektet, som har farmaceutiska fakulteten i Uppsala som akademiskt nav.

Syftet bakom projektet är att etablera världsledande forskning inom läkemedelstillförsel och läkemedelsformulering (Drug Delivery). Vinnova har avsatt 18 miljoner kronor till satsningen fram till juni 2020.

Projektet koordineras av farmaceutiska fakulteten i Uppsala.

– Vi har länge konstaterat behovet av en arena för samverkan mellan akademi och näringsliv. Med ekonomiskt stöd av Vinnova formerar vi nu en gemensam mötesplats med förutsättningar för ett forskningsprogram som karaktäriseras av excellent vetenskap och effektivt industriellt nyttiggörande, säger Göran Alderborn, professor i läkemedelsteknik vid Uppsala universitet, på universitetets hemsida.

Forskningsprogrammet kommer att bedrivas vid tre teknologiplattformar; parenterala, orala respektive pulmonära formuleringar.

– Vi hoppas framför allt leverera kvalificerad forskning och utbilda forskare inom drug delivery-området, men räknar också med att öppna strategiska dörrar för samarbete, nätverkande och mobilitet mellan akademi och näringsliv, säger Göran Alderborn.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

2 svar till Nationell satsning på Drug Delivery-forskning

  1. Mats Johansson skriver:

    Jag undrar hur ni ser på att jag vill vara försöks person i syfte att banta genom att äta zeolit ” fett lagrande” tabletter. Rent etik normativt vore det väl ett bra syfte kan jag anse.

  2. Mats Johansson skriver:

    Hej , nu tror jag på tablett formen att gå ner i vikt.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...