Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

MSD tecknar ramavtal

9 februari 2016
Idag har läkemedelsföretaget MSD, Sahlgrenska akademin och Västra Götalandsregionen tecknat ett unikt ramavtal. Avtalet öppnar för ett samarbete som omfattar betydligt mer än kliniska prövningar.

Regionen och universitetet har haft enskilda samarbeten med MSD tidigare om bland annat kliniska studier, men nu undertecknar man för första gången ett ramavtal med bolaget.

– Det här avtalet är grunden för ett mer systematiskt samarbete, som blir både långsiktigt och transparent. Det öppnar dörrar mellan våra organisationer, och skapar mervärde för hälso- och sjukvården, säger biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör Peter Lönnroth, VGR, i ett pressmeddelande.

En gemensam styrgrupp som bildas av parterna, som bland annat gemensamt ska utveckla nya behandlingar och tekniker och hitta vägar att snabbare introducera nya behandlingar i vården.

Olle Larkö är dekanus vid Sahlgrenska akademin.

– Avtalet är inte helt unikt såtillvida att vi sedan tidigare har liknande avtal med bland annat Astra Zeneca. Men det representerar en ny trend som öppnar för ett förutsättningslöst samarbete som inte bara omfattar traditionella prövningar utan även grundforskning och klinisk forskning. Eftersom det är ett ramavtal så blir det i stor utsträckning vad vi gör det till. Det innebär dock inte att vi binder upp oss mot en enskild aktör. Inom någon månad hoppas vi ha arbetsgrupper på plats, säger Olle Larkö till Svensk Farmaci.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.