Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

MSD och Karolinska i
stort samarbete om RWE

21 november 2016
Idag invigs ett unikt femårigt forskningssamarbete mellan Karolinska institutet och MSD:s amerikanska moderbolag. Målet är att stimulera patientnära utfallsforskning, så kallad Real World Evidence (RWE).

Forskningssamarbetet sträcker sig över fem år och omfattar cirka en miljon dollar per år.

– Vi är stolta och glada över att kunna knyta ihop Karolinska institutets välrenommerade forskning med vår globala forskningsorganisation som är en av industrins bästa, säger Ulf Janzon, tillförordnad vd på MSD i Sverige, i ett pressmeddelande.

Fokus för avtalet är att stimulera patientnära utfallsforskning (sk Real World Evidenceforskning) och kan även komma att innefatta kliniska studier.

En gemensam styrgrupp kommer att träffas årligen och tillsammans besluta om vilka projekt som ska ingå i samarbetet.

Till skillnad från traditionella uppdragsforskningsavtal där industrin finansierar forskning och forskningssätet själva fördelar pengarna till relevanta projekt, syftar detta avtal till att stimulera gemensamt forskningssamarbete, skriver MSD i sitt pressmeddelande.

Båda samarbetsparterna går in i arbetet med egen investering. Merck & Co går in med pengar och med områdesexpertis, medan KI går in med motsvarande värde i forskningskapacitet och personella resurser.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

2 svar till MSD och Karolinska i
stort samarbete om RWE