Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Läkemedelskongressen ställs in nästa år

28 november 2017
Upplägget för Läkemedelskongressen ska ses över och nästa år blir det inget möte alls.

Läkemedelskongressen, som är Apotekarsocietetens event om läkemedel, har under flera år haft lågt deltagarantal och var för några år sedan nere i knappt 100 besökare. 2015 togs ett omtag med bland annat vidgad programkommitté vilket har fått upp antalet besökare till över 300. Men det är fortfarande för få och därför ställs nästa års kongress in.

– Vi har inte fått så många besökare som vi har förväntat oss och det måste vägas mot det stora arbete vi lägger ner på kongressen, säger Karin Meyer, vd för Apotekarsocieteten.

I ett mail till samarbetspartners meddelar organisationen att målet är att återkomma med ett nytt upplägg för ett möte 2019.

– Vi kommer att jobba helt förutsättningslöst. Idag finns inget beslut om att lägga ner kongressen, utan det handlar om att utveckla konceptet, säger Karin Meyer.

Hon konstaterar att det är svårare att få tillräckligt med deltagare till bredare event jämfört med smalare och mer nischade möten.

– Samtidigt som vi kan se att vi har för få besökare på Läkemedelskongressen ser vi att flera andra mindre aktiviteter som vi anordnar växer, säger hon och nämner bland annat sammankomster om sjukvårdsfarmaci och farmakometri.

Under 2018 ska Apotekarsocieteten ha särskilt fokus på antibiotikaresistens och Karin Meyer berättar att organisationen, i samarbete med ett antal andra organisationer, ska anordna ett stort symposium om ämnet.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

5 svar till Läkemedelskongressen ställs in nästa år

 1. Ranitidin skriver:

  Aldrig träffat en apotekschef som tyckte att det var en bra investering att skicka sina anställda till läkemedelskongressen

 2. Johan skriver:

  Synd! Läkemedelskongressen har ofta ett bra program. Tråkigt att företagen inte låter fler gå.

  • Ranitidin skriver:

   Det är ju bara en realistisk avspegling av vårt degraderade yrke. Läkemedelsverket tjatar om kompetensutveckling så man har de där lässtunderna för fasadens skull men i själva verket behövs kompetens inte, bara licens.

 3. Nina skriver:

  @Ranitidin Du vet att farmaceuter jobbar på andra ställen än apotek? Farmaceuter inom exempelvis vård och industri brukar inte ha större svårighet att komma iväg någon dag då och då. Sen är det lite konstigt att du drar in Läkemedelsverket i det hela.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...