Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Kostsam dom för landsting

18 oktober 2012
Svensk Dos AB och ”sjuklövern” har precis nåtts av beskedet från Kammarrätten i Jönköping som underkänner landstingens val av Svensk Dos som dosleverantör. Domen blir sannolikt dyr för landstingen.

– Vi håller på att sätta oss in i domen och ber om att få återkomma. Men vi jobbar på i full fart med Region Skåne som i dagsläget är klart, givetvis med full beredskap för mer, säger Kristofer Klerfalk, apotekare på Svensk Dos AB, till Svensk Farmaci.

– Man kan konstatera att Apotekstjänsts bud i sjuklövern ligger 67 miljoner kronor över vårt, och dessutom kan processen nu försenas ytterligare.

Inger Nyblom Hermansson, ansvarig upphandlare på Landstinget Västmanland, vill inte kommentera utfallet just nu.

– Jag avhåller mig från att kommentera i nuläget eftersom vi för interna diskussioner, säger hon.

Sedan tidigare har de sju landstingen, på grund av den försenade processen, beslutat att anlita Apoteket AB under de första nio månaderna 2013 (se artikel länkad nedan).

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera