Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Klart med
Apoteket AB i väst

26 maj 2015
Apotekstjänst på Lidingö förlorar sitt tunga dos-uppdrag i Västra Götaland och Halland. Det står klart sedan Kammarrätten i Göteborg inte beviljat prövningstillstånd. Apoteket AB tar med all sannolikhet över i höst.

Som Svensk Farmaci skrivit tidigare har Västra Götaland och Halland valt att inte förlänga avtalet med sin befintliga leverantör av dosläkemedel, Apotekstjänst AB, trots att man hade möjlighet till detta.

I stället genomfördes i fjol en ny upphandling som utföll till Apoteket AB:s fördel.

Apotekstjänst överklagade regionernas beslut, men den 21 april i år avslog Förvaltningsrätten i Göteborg bolagets yrkanden.

Apotekstjänst överklagade även denna dom, men nu har Kammarrätten i Göteborg beslutat att inte bevilja bolaget prövningstillstånd.

I går, måndag, fattade rätten två beslut med denna innebörd – ett för VGR och ett för Halland.

Det bekräftar Kammarrätten i Göteborg till Svensk Farmaci i dag.

Därför tyder allt nu på att Apoteket AB tar över uppdraget att leverera dosläkemedel i de båda regionerna i höst.

De nya avtalen är planerade att börja gälla den 15 oktober i år, för att sedan löpa i tre år. Det finns också möjlighet till förlängning maximalt två gånger under ytterligare 12 månader.

Apotekstjänst AB riskerar att stå helt utan uppdrag i landstingsvärlden nästa år.

Detta eftersom bolagets andra storkund, de sju mellansvenska landstingen i den så kallade Sjuklövern, också upphandlat en andra gång och där valt ett anbud från konkurrerande Svensk Dos AB.

Även i detta fall har dock Apotekstjänst AB överklagat landstingens beslut.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.