Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Inget nollbud i Skåne

21 februari 2012
Svensk Dos AB:s vinnande anbud i Region Skåne inkluderar en så kallad dospeng, till skillnad från den förra upphandlingen. Vd Martin Svensson förklarar varför.

Igår blev det klart att nystartade Svensk Dos AB även tagit hem Region Skånes upphandling av dostjänster från nästa år.

– Det är förstås roligt och vi är ödmjuka inför det här. Vi avvaktar överklagandetiden och jobbar annars vidare med våra förberedelser, säger Martin Svensson, vd för Svensk Dos AB.

I den förra upphandlingen, som gällde Uppsala och sex andra mellansvenska landsting, lade Svensk Dos ett så kallat nollbud, där företaget inte ansåg sig behöva någon särskild ersättning för dostjänsten (dospeng), från landstingen.

Men i anbudet i Region Skåne har Svensk Dos kalkylerat med en dospeng.

Varför det?

– Varje anbud måste räknas hem sett för sig. Långa avtal eller stora volymer är nyckelfaktorer. I det här fallet är volymen mindre än hälften än i Uppsalas upphandling och det har bidragit till utformningen av anbudet, säger Martin Svensson.

Branschfolk har spekulerat i att det bör finnas en tung finansiär bakom Svensk Dos AB. Kommentar?

– Jag vill inte kommentera den frågan i nuläget.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera