Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Hjärtat vann i Örebro efter överklagande

20 oktober 2014
Efter segdragna juridiska turer blir det Apotek Hjärtat som får försörja sjukvården med läkemedel i Örebro läns landsting.

Stockholmsbaserade Apoex vann 2013 upphandlingen i länet och den 1 april i år var det tänkt att bolaget skulle ta över.

Men konkurrenten Vårdapoteket, numera en del av Apotek Hjärtat, begärde överprövning av tilldelningsbeslutet hos förvaltningsrätten i Värmland, något som stoppade upp processen.

Efter att juridiken nu sagt sitt står det klart att det blir Apotek Hjärtat som får uppdraget, enligt pressmeddelanden från landstinget och den vinnande apotekskedjan idag.

Det nya uppdraget tillträds i oktober nästa år. Avtalstiden löper fram till och med september 2018, med option till förlängning med 24 månader.

Uppdraget i Örebro läns landsting omfattar i princip samtliga tjänster inom läkemedelsförsörjning och läkemedelsnära kunskaps- och tillverkningstjänster.

Extemporeberedning till Universitetssjukhuset i Örebro samt övriga vårdenheter inom landstinget ingår.

I och med det nya avtalet har Hjärtat avtal med åtta av landets 21 landsting/regioner.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera