Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Han blir Läkemedelsverkets nya generaldirektör

18 februari 2021
Björn Eriksson blir ny generaldirektör för Läkemedelsverket. Han kommer närmast från rollen som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm och sitter sedan 2018 i Läkemedelsverkets styrelse.

Myndighetens nya generaldirektör och chef presenterades vid en pressträff på torsdagen. Utnämningen tillkännagavs av socialminister Lena Hallengren (S), som började med att lyfta fram Läkemedelsverkets viktiga roll och funktion, inte minst under pandemin, innan hon lämnade över ordet till Björn Eriksson som tackade för förtroendet.

Den nya generaldirektören är disputerad hjärtläkare och har tidigare bland annat varit förvaltningschef för Skånes universitetssjukhus och regiondirektör för Region Jämtland Härjedalen. Han har även arbetat med läkemedelsutveckling på AstraZeneca.

Björn Eriksson tillträder som generaldirektör den 22 mars och på en fråga från pressen om hur han tänker kring att lämna tjänsten som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm mitt under en pågående pandemi svarade han genom att lyfta fram Läkemedelsverkets nyckelroll i densamma.

Björn Eriksson tar över efter Catarina Andersson Forsman som gick i pension den 30 september 2020. Under en övergångsperiod har Joakim Brandberg varit vikarierande generaldirektör.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.