Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Grönt ljus för Apoex

4 maj 2016
Region Skåne slapp överklaganden – Apoex tar över läkemedelsförsörjningen i regionen i september nästa år. I höst inleds förberedelsearbetet inför omställningen.

Som vi skrev i början av april vann Stockholmsbaserade Apoex Region Skånes aktuella upphandling av läkemedelsförsörjning inklusive slutenvårdsdos.

Det omfattande uppdraget avser drift av logistikcentrum för läkemedelsförsörjning, skötsel av läkemedels- och vätskevagnsförråd, tillhandahållande av maskinellt dosförpackade läkemedel (slutenvårdsdos), tillverkning och beredning av läkemedel samt hantering av kliniska prövningar.

Överklaganden av tilldelningsbeslut har ofta skett i samband med liknande upphandlingar på senare tid, men denna gång kom det inte något sådant.

– Inga överklaganden skedde och Apoex tar över enligt plan den 1 september 2017. Till hösten börjar vi förbereda skiftet genom ett antal omställningsprojekt, säger Charlott Wictor, koordinator och strategisk inköpare på regionens enhet för läkemedel och medicinsk teknik.

I dagsläget har Apoteket AB och Apotek Hjärtat/Apoex uppdrag när det gäller läkemedelsförsörjning i regionen.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

Ett svar till Grönt ljus för Apoex