Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

“En otillfredsställande ordning”

6 mars 2018
REPLIK: Svensk Farmacis bloggare Anders Cronlund replikerar på Läkemedelsverket kommentar om innehållsförteckningar på läkemedel och kosmetiska produkter.

Jag tror inte att något olagligt begåtts och inte heller att patientsäkerheten hotas av de två innehållsförteckningarna.

Men jag anser alltjämt att det för oss konsumenter är otillfredsställande med rådande ordning.

De flesta av oss ser nog fuktkräm som fuktkräm och vore betjänta av samma vokabulär för innehållsämnen i kosmetika och läkemedel.

Detta kunde LV kostat på sig att ansluta sig till utan att förlora ansiktet.

Anders Cronlund

Läs Anders Cronlunds blogg här, och Läkemedelsverkets svar här.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...