Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

EMA kan flytta västerut

9 september 2016
Även Irland ger sig nu in i jakten på den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA efter Brexit. Men Sverige beskrivs som den mest seriösa kandidaten och en arbetsgrupp för att få hit myndigheten har nu satts samman.

Den irländske hälsoministern Simon Harris har bett sin stab att förbereda en kandidatur för att få EMA till Dublin, skriver brittiska Relocate Magazine.

Irland har bland annat fördelar i form av det engelska språket och en stor närvaro av forskande läkemedelsbolag, enligt den irländska regeringen.

Tidningen utnämner dock Sverige som favorit att ta hem spelet om EMA. Enligt Anders Lönnberg, regeringens Life Science-samordnare, har en arbetsgrupp som ska jobba för att EMA flyttas till Sverige nu satts samman. Läs mer om detta i artiklar här på sajten framöver.

Övriga länder som uttryckt intresse för EMA är Danmark, Spanien, Tyskland och Italien. Läs vår tidigare artikel i ämnet här.

Den japanska regeringen har kommenterat effekterna av Brexit i ett dokument som presenterades vid G20-mötet i Kina tidigare i veckan, skriver Relocate Magazine. Många japanska läkemedelsbolag har valt London som sin bas på grund av närheten till EMA, enligt dokumentet. En flytt av myndigheten kan få företagen att också flytta sina verksamheter, enligt den japanska regeringen.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera