Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Dosleveranser i fas

14 juni 2013
Dosleveranserna till Skåne fungerar nu bättre enligt regionens läkemedelschef Maria Landgren. Sex farmaceuter från Region Skåne hjälper under veckan Svensk Dos på plats i Uppsala.

Som Svensk Farmaci skrev tidigare i dag har Region Skåne inom ramen för ett tilläggsavtal skickat egna farmaceuter till Svensk Dos i Uppsala för att hjälpa till.

– Fyra av våra farmaceuter var där från måndag till onsdag, och två är där nu, från torsdag till söndag, säger Maria Landgren, läkemedelschef i Region Skåne.

Hur är läget med dosleveranserna nu?

– Jag vågar inte ropa hej och säga att problemen är lösta, men det ser bättre ut nu. Allt tyder på att vi är i fas. Leveranser till boenden inför måndagen ska exempelvis nå fram idag, fredag.

Hur skulle du beskriva den första tiden med Svensk Dos som leverantör?

– Det är för tidigt att summera det. Inom kort ska vi sätta oss ned och diskutera frågan i lugn och ro, säger Maria Landgren.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.