Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Bergström
flyttar till Schweiz

12 december 2016
EFPIA:s generaldirektör, den svenske apotekaren Richard Bergström, flyttar till Schweiz - och lämnar "Big Pharma"-sfären. Eric Cornut tar över som tillförordnad chef på kontoret i Bryssel.

Som vi skrivit tidigare har Richard Bergström aviserat att han slutar som generaldirektör för på läkemedelsindustrins europeiska paraplyorganisation EFPIA i Bryssel.

I ett internt utskick idag meddelas att han kommer att flytta till Schweiz – men han går inte till något Big Pharma-bolag.

”Efter att ha lett läkemedelsindustrins branschföreningar i Sverige och Bryssel under 15 fantastiska år flyttar jag och familjen till Schweiz där jag kommer att arbeta för ett privatägt företag inom teknologi- och datasektorn”, säger Richard Bergström i meddelandet.

EFPIA har inlett sökandet efter en ny generaldirektör, och har under tiden utnämnt Eric Cornut till tillförordnad chef. Efter en lång karriär i olika chefsroller på Novartis är Cornut för närvarande fristående konsult.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera