Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Belönas för
läkemedelsarbete

27 mars 2014
Chefsapotekare Monika Westermark med flera inom Region Gotland har fått ett pris av äldreministern för framgångsrikt arbete med läkemedelshanteringen till äldre.

Äldreminister Maria Larsson delade ut priset för Sveriges Pensionärsförbunds (SPF) räkning till en delegation från den gotländska sjukvården och socialtjänsten igår. Det skedde vid en ceremoni på Norra Latin i Stockholm.

Enligt prismotiveringen har Region Gotland en ”aktiv läkemedelskommitté som förbättrat nyckeltalen för bra läkemedelsanvändning bland äldre.”

– Läkemedelskommittén har jobbat hårt för en bra användning av läkemedel. Kommittén har under flera år regelbundet besökt öns vårdcentraler, följt upp statistik och prövat förskrivningen av vissa läkemedel, säger Gerd Silk, utvecklingsledare inom socialtjänsten och en av pristagarna, enligt regionens hemsida.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.