Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Avtal om tillverkning klart i Västra Götaland och Halland

29 juni 2011
APL ska sköta extemporetillverkningen i Västra Götaland och Halland. Det står klart sedan Apoteket Farmaci valt att inte överklaga förvaltningsdomstolens beslut.

Som Svensk Farmaci skrivit tidigare beslutade Västra Götalandsregionen och Region Halland i februari att låta APL, Apotekens Produktion och Laboratorier, tillverka de läkemedel som måste tillredas på plats på sjukhusen.

Beslutet överklagades till Förvaltningsdomstolen av Apoteket Farmaci.

Domstolen gick dock tidigare i juni på regionernas linje, och nu har Apoteket Farmaci valt att inte överklaga detta utslag.

– Skönt att vi äntligen kan starta arbetet med att etablera den nya tillverkningsenheten i samarbete med den nya leverantören. Vi kände ett hot mot patientsäkerheten om vi inte fick den här frågan utklarad före semestrarna, säger Jan Hallén, projektledare vid läkemedelsenheten i Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande.

– Vår avsikt var att tydliggöra vad som regulatoriskt gäller vid denna typ av upphandling, säger Ulla Delffs Moss, affärschef på Apoteket Farmaci i Västra Götaland och Halland, i samma pressmeddelande.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.