Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Även Roche flyttar till Solna

22 november 2017
Roche samlar diagnostik och läkemedel under ett tak i en ny byggnad. Precis som många andra läkemedelsföretag valde man att satsa på Solna.

Det var i oktober som Rocheföretagen i Sverige, som tidigare funnits i Liljeholmen och Bromma, flyttade in i ett nytt gemensamt kontor i Solna. Den omfattande diagnostikverksamheten och läkemedel hamnar därmed under samma tak.

“Genom att olika kompetenser från Roche AB och Roche Diagnostics kommer närmare varandra är vi övertygande om att vi kan skapa mer värde för patienter, vården och samhället”, skriver koncernen i ett pressmeddelande.

– Vi ser många fördelar med att flytta ihop. Genom att vi sitter i samma hus kan vi ha daglig kontakt för att hitta rätt lösningar för vården. Vården frågar allt mer efter helhetslösningar, som att genom ett diagnostiskt test kunna skräddarsy vilken behandling en cancerpatient ska ha och att kunna följa den effekt behandlingen ger, säger Jonas Edström, policychef på Roche och projektledare för flytten till det nya huset, i ett pressmeddelande.

Bolagen fortsätter dock att vara separata organisationer och juridiska enheter.

Kontorshuset i Solna, som har fem våningar och är på 3 500 kvadratmeter, har byggts av Skanska. Det rymmer utbildningscenter med diagnostiska instrument och många olika typer av arbetsplatser och möteslokaler.

– Jag tror att vi kommer att stormtrivas här. Det finns bra kommunikationer och gott om bra lunchställen och annan service i närheten. Dessutom är det nära till Karolinska sjukhuset och Karolinska institutet, som vi har en hel del samarbeten med, säger Jonas Edström.

Som vi skrivit tidigare är Solna läkemedelsföretagens favoritkommun, såväl Takeda, Meda, BMS, Abbvie, Johnson&Johnson och Bayer finns i kommunen sedan tidigare. Dessutom ligger MSD och Pfizer nära kommunens gräns i Stockholm respektive Sollentuna.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...