Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Astra Zeneca flyttar delar
av avdelning från Mölndal

10 mars 2017
Astra Zeneca flyttar operativa tjänster på utvecklingsavdelningen Global Medicines Development från Mölndal till Warszawa och Bangalore. 140 anställda berörs, men 40 nya tjänster skapas i Mölndal. UPPDATERAD 15:21

Bakgrunden är att personalkostnaderna på Astra Zenecas anläggningar i polska Warszawa och indiska Bangalore är lägre än i Sverige.

– Vi vill frigöra resurser så att vi kan genomföra fler studier för ungefär samma kostnad. Vi har så många projekt i sen utvecklingsfas som vi gärna vill driva, då är det här ett sätt att kunna genomföra fler studier internt. Tyvärr får det påverkan på anläggningen i Mölndal, säger Jacob Lund, kommunikationsdirektör på Astra Zeneca, till lokaltidningen Mölndalsposten.

Enhetens strategiska och beslutande roller kommer att finnas kvar i Mölndal.

– Vi skapar ungefär 40 nya fasta tjänster på sajten som en del av den här omorganisationen. Så det är ungefär 100 tjänster reduktion netto, säger Jacob Lund.

Marianne Andersson, ledamot i Sveriges Farmaceuters industrisektion och yrkesverksam på Astra Zeneca, har suttit med i förhandlingarna.

– Vad man gör är att flytta tjänster till framför allt Polen för att göra prövningarna mer kostnadseffektiva, säger hon.

I dagsläget har Astra Zeneca cirka 2 500 anställda på forskningsenheten i Mölndal och är kommunens största privata arbetsgivare.

Läs mer om de fackliga reaktionerna i en uppföljande artikel inom kort här på sajten.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera