Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Assarsson: ”Jag deltog inte i besluten”

25 mars 2011
Johan Assarsson säger att han hållit sig helt utanför APL:s och Västra Götalandsregionens beslut i frågan om upphandling till slutenvården.

APL vann nyligen upphandlingen av tillverkning av vissa läkemedel på sjukhusen i Västra Götalandsregionen. Men som Svensk Farmaci kunde berätta tidigare idag är regionens högste chef, regiondirektör Johan Assarsson, styrelseledamot i APL.

Svensk Farmaci kontaktade Johan Assarsson för att få hans kommentar till de dubbla rollerna.

– Jag har varit väldigt noggrann med att inte delta i besluten eller handläggningen på något sätt på något håll. Vi lät göra juridiska prövningar på båda håll innan det här, och juristerna gav klartecken, säger Johan Assarsson.

Gick du med andra ord ur rummen när frågan kom upp?

– Ja, det finns protokollfört.

Hur ser du som företrädare för regionen på att upphandlingen överklagats?

– Jag har valt att inte sätta mig in i frågan alls på grund av mina dubbla roller, säger Johan Assarsson.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.