Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apotekstjänst får behålla tillstånd

9 december 2019
Apotekstjänst AB har granskats av Läkemedelsverket efter ett svinn av narkotikaklassade läkemedel. Nu meddelar myndigheten att företaget får behålla tillståndet att hantera narkotikaklassade läkemedel.

Läkemedelsverket har efter sin utredning gett Apotekstjänsts dosverksamhet rätt att behålla tillståndet att hantera narkotikaklassade läkemedel.

– Nu har vi sett att de åtgärder vi önskat har implementerats, säger Susanne Zackrisson, enhetschef på Läkemedelsverket till Dagens medicin.

Problemen på Apotekstjänst med både varuförsörjningen och svinnet av läkemedel har skapat viss oro bland farmaceuterna på företaget under hösten. I oktober begärde farmaceuternas akademikerförenings styrelse ett möte med ledningen.

Maria Aronsson ordförande i akademikerföreningen träffade ledningen i november och kommenterade mötet så här:
– Jag känner mig trygg med att all information nu ligger på bordet.

Uppdaterad 2019-12-10:
Samtidigt riskerar Apotekstjänst andra företagsdel försörjning att förlora en femtedel av sitt uppdrag till regionerna Uppsala, Dalarna, Sörmland, Örebro och Västmanland, enligt Dagens medicin. Regionernas Varuförsörjningsnämnd planerar att låta Onemed ta över varuleveranserna till en region om inte leveranserna från Apotekstjänst fungerar som de ska i januari.

Läs tidigare artiklar om Apotekstjänst här.

 

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.