Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apoteket återtar dos i VGR - utan lokala dosapotek

24 november 2014
Apoteket AB ska leverera dosdispenserade läkemedel till 40 000 patienter i Västra Götaland och Halland - men bolagets båda dosapotek i Västsverige är nedlagda. Idag sköter Apotekstjänst på Lidingö uppdraget.

Det nya avtalet börjar gälla från och med den 15 oktober nästa år och löper på tre år, med möjlighet till förlängning maximalt två gånger under ytterligare 12 månader.

Den nya upphandlingen innebär att Västra Götaland och Halland valt att inte förlänga med den befintliga leverantören, Apotekstjänst AB.

Den sedvanliga tiodagarsperioden för överklaganden har inletts.

Apoteket AB hade nyligen dosapotek, som producerade dosdispenserade läkemedel, i Vänersborg och Göteborg.

Men dessa har lagts ned, och i dagsläget har bolaget bara två dosapotek kvar i landet, i Örebro och Umeå.

Apoteket AB har, som Svensk Farmaci skrivit tidigare, inlett en domstolsprocess för att ogiltigförklara tilläggsavtal och förskott som gett Apotekstjänst AB stora utbetalningar från VGR.

Mer information senare.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera