Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Apoteket AB
satsar stort på Apodos

17 oktober 2017
Apodos blir en egen affärsenhet inom Apoteket AB när bolaget satsar på att utöka verksamheten. Wictoria Glans, chef för den nya enheten, hoppas på nya avtal, fler patienter inom avtalen och nya sätt att nå fler patienter.

I ett pressmeddelande pekar Apoteket på att antalet dospatienter varit konstant sedan omregleringen av apoteksmarknaden 2009.

Mot denna bakgrund inleder bolaget nu en satsning för att fler människor ska få tillgång till företagets dostjänst Apodos.

Apodos blir därför en ny enhet som Wictoria Glans, idag försäljningschef för norra Sverige på Apoteket AB, blir chef för.

– Vi vet att många fler människor skulle gynnas av att få dosförpackade läkemedel, inte bara äldre utan även andra grupper som har många läkemedel. Vi vill vinna nya avtal, men vi ska också arbeta för fler dospatienter inom de avtal vi har idag och även hitta nya sätt att nå fler människor med Apodos. Min målsättning är att driva den utvecklingen i nära dialog med bland andra landsting och kommuner, säger Wictoria Glans.

Den nya organisationen träder i kraft den 13 november.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.