Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Skarpa förslag om
priser först nästa år

1 november 2017
Första delen av Toivo Heinsoos utredning om finansiering, subvention och prissättning av läkemedel har blivit något försenad. Skarpa förslag är att vänta först nästa höst. UTÖKAD 10:30

I november i fjol fick förre vårdvalsutredaren Toivo Heinsoo, tidigare landstingsdirektör i Stockholms läns landsting, regeringens uppdrag att utreda finansiering, subvention och prissättning av läkemedel.

Idag, den 1 november, skulle det första delbetänkandet ha presenterats. Men så blir det inte.

– Det har blivit framflyttat, betänkandet kommer att presenteras för socialministern den 10 november, säger Sofia Aslamatzidou, sekreterare i utredningen, till Svensk Farmaci.

Vad innehåller det första betänkandet?

– Det innehåller en problembeskrivning och en presentation av möjliga vägar framåt i de här frågorna. Skarpa förslag kommer i slutbetänkandet i slutet av nästa år, säger Sofia Aslamatzidou.

Utredningen ska slutredovisa sitt arbete senast den 1 december 2018.

Det första delbetänkandet kommer att presenteras av utredningens huvudsekreterare Joakim Ramsberg den 15 november inom ramen för en regionaktivitet i Stockholm för medlemmar i Sveriges Farmaceuter. Läs mer i kalendariet på förbundets hemsida.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Ska enbart farmaceuter få delta i receptkedjan på apotek? Läkemedelsverket tar nu fram föreskrifter på området. Vad tycker du?

Visa resultat

Loading ... Loading ...