Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

"Farmaceuter bör ta ledartröja i miljöarbete"

1 december 2015
Farmaceuter bör globalt ta ledartröjan när det gäller att minska läkemedels effekter i miljön, argumenterar FIP i en ny rapport som släpps i anslutning till klimattoppmötet i Paris.

Rapporten ger en översikt av läkemedels miljöpåverkan och sammanställer nya uppgifter om läkemedelsresters förekomst i naturen.

Den summerar också hur farmaceuter idag arbetar globalt för att minska läkemedels miljöpåverkan, i allt från forskning till insamling av överblivna läkemedel.

– Det här dokumentet är tänkt att öka medvetenheten i vår profession om vad som kan göras på vardagsnivån och högre upp för att skydda miljön och därmed folkhälsan. Rapporten kan också användas för att påminna makthavare om den viktiga roll som farmaceuter kan spela i miljöfrågor, säger Eeva Teräsalmi, vice ordförande i FIP:s arbetsgrupp om läkemedel i miljön, i ett pressmeddelande.

Rapporten, “Green pharmacy practice: Taking responsibility for the environmental impact of medicines”, kan laddas ned från FIP:s hemsida.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.