Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Visar artiklar i kategori "Läkemedel"


Dagliga biverkningsrapporter för covid-19-vaccin

COVID-19.

Läkemedelsverket börjar nu att publicera dagliga rapporter över inkomna misstänkta biverkningar av vaccinerna mot covid-19.

Astra Zeneca har lämnat in ansökan om sitt vaccin

COVID-19.

Ytterligare en ansökan om godkännande av ett covid-19-vaccin har lämnats in till den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA. Denna gång handlar det om vaccinet från Astra Zeneca och universitetet i Oxford.

Misstänkt kinesisk infiltration i Pfizer och Astra Zeneca

Astra Zeneca och Pfizer har sammanlagt 123 personer anställda som är medlemmar i det kinesiska kommunistpartiet, visar läckt register.

Pfizers vaccinkandidat kan godkännas före jul

COVID-19.

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA öppnar nu för ett möjligt tidigareläggande av godkännandet av Pfizers/Biontechs vaccinkandidat. Det skulle innebära att vaccinet kommer till Sverige tidigare än planerat.

Läkemedelsverket föreslår nytt nationellt läkemedelsregister

För att kunna förebygga och förhindra restnoteringar och brister av viktiga läkemedel i en krissituation föreslår nu Läkemedelsverket ett nytt informationssystem som visar status för dessa läkemedel överallt i landet.

Astra Zeneca vill kombinera sitt vaccin med ryska Sputnik V

COVID-19.

Genom att kombinera komponenter ifrån Astra Zenecas vaccinkandidat AZD1222 med det ryska Sputnik V hoppas de båda vaccintillverkarna uppnå synergieffekter.

Vaccin från Sanofi/GSK har för låg effekt hos äldre – försenas

COVID-19.

Vaccinkandidaten från Sanofi/GSK kommer tidigast under sista kvartalet 2021, meddelade de båda företagen på fredagen.

Klinisk studie av Pfizers vaccinkandidat publicerad

COVID-19.

Den vetenskapliga tidskriften New England Journal of Medicine har precis publicerat en referentgranskad studie av Pfizers/Biontechs covid-19-vaccinkandidat.

2020-12-10

EMA utsatt för dataintrång – Pfizers vaccindata stulna

COVID-19.

Dokument ur Pfizers och Biontechs läkemedelsakt hos den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA har tagits vid ett dataintrång hos myndigheten.

Astra Zenecas misstag redovisas i vetenskaplig studie

COVID-19.

Nu står det klart hur det gick till att Astra Zenecas och universitet i Oxfords vaccinkandidat AZD1222 gavs i en lågdosvariant som visade sig ha en högre effekt än standarddosen. Det var ett misstag – som följdes av fler.

Annonsera och prenumerera