Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Hon blev “riktig student” trots nätbaserade studier

15 mars 2018
STUDENTBLOGGEN: Studentambassadören Linnea Abramsson såg till att farmacistudenterna i Umeå fick nollas tillsammans med blivande ingenjörer. Efter att ha börjat på receptarieprogrammet läser hon nu till apotekare.

Hej!

Linnea heter jag och är inne på mitt fjärde år på apotekarprogrammet i Umeå.

Jag gick med som ledamot i studentstyrelsen för Sveriges Farmaceuter på grund av att jag är studentambassadör i Umeå och därav blivit nyfiken på att kunna påverka mer. Är väldigt glad så här i efterhand att jag gick med i styrelsen, då jag styrelsearbetet verkligen har uppfyllt mina förväntningar.

Det hela började med att jag var på deltog på en inspirationshelg anordnad av Sveriges Farmaceuter under mitt första år på universitetet. Det verkade så kul att engagera sig och få möjligheten att vara med och påverka.

Direkt efter jag gått ut gymnasiet sökte jag till receptarie, en utbildning i Umeå som skulle vara halvt nätbaserad och halvt på campus.

Det var egentligen campuslivet som gjorde att jag inte sökte till apotekarprogrammet på en gång – den utbildningen fanns bara helt nätbaserad vilket inte alls kändes roligt. Jag ville ju vara en riktig student.

Höstterminen närmade sig och jag hade inte fått någon information om någon nollning, något jag sett fram emot halva gymnasietiden.

Ingen hade anordnat nollning för oss eftersom receptarie- och apotekarprogrammet som nämnt är ett distansprogram i Umeå.

Bestämd som jag är ringde jag runt till olika ställen på universitetet och lyckades få med våran klass på ingenjörernas nollning.

Problemet var att jag inte kände någon som skulle börja i min klass. Jag fick tag på klasslistan och ringde upp dem som enligt hitta.se verkade bo i Umeå. Två personer ville vara med på nollningen. Två av 12… Måste erkänna att jag inte var helt nöjd med uppslutningen.

Inte ens ett år efter jag börjat receptarie lades Umeågruppen, som den kallades, ner och utbildningen blev helt nätbaserad.

Här ångrar jag att jag inte hade sökt apotekare på en gång, varför jag senare sökte om och kom in på apotekare.

I Umeå pluggar receptarierna och apotekarna tillsammans de första tre åren, varför det inte var några problem att byta mellan.

Även om jag inte alls är lika delaktig i studentlivet nu som jag var de första åren är jag glad att jag har haft den möjligheten under mina distansstudier.

Bara man vill något tillräckligt mycket så går det att ordna!

Linnea Abramsson

Detta är ett blogginlägg. Det betyder att inläggets innehåll är skribentens egna uppfattningar.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.