Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

En viktig detalj

3 mars 2015
Clary Holtendal, professionsutvecklare på Sveriges Farmaceuter, ska sommarjobba på apotek i år igen. Den här gången är arbetsgivaren Apotek Hjärtat, vars formaliakrav för anställning fått henne att jubla.

I mitt jobb blir jag ibland upprörd på en skala från Emils pappa till Hulken, lite beroende på vad jag stöter på.

Men här kommer en betydligt trevligare anekdot som antagligen kommer att få er att tänka att undertecknad behöver hjälp.

För så nördig kan man ju bara inte vara.

Häromdagen fick jag ett brev från Apotek Hjärtat. Brevet innehöll ett anställningsavtal för sommarjobb. Jag hade nöjet att sommarjobba förra året på Kronans Apotek och i år är det dags igen.

Vi har nämligen insett att för kunna uttala mig i olika sammanhang om bland annat apoteksbranschen, så behöver jag stå kvar med en redig foppatoffel i den världen.

Dessutom kanske någon farmaceutkollega lättare kan få fyra veckors semester, det är nämligen så länge som sommarjobbet varar i år.

I brevet låg också en handskriven lapp från apotekschefen. ”Skriv under avtalet och skicka in en kopia på din apotekarlegitimation.”

Detta sista ord i meningen fick mig att göra en liten men, om jag får säga det själv, graciös piruett av pur glädje.

MIN LEGITIMATION.

Första tanken var – vart har jag lagt den? Detta var nämligen första gången som någon efterfrågade detta bevis på min förutsättning att utöva apotekaryrket på apotek.

Jag måste självkritiskt erkänna att när jag jobbade som apotekschef så frågade jag aldrig efter detta. Jag utgick från att folk inte ljög mig rakt upp i ansiktet vilket ju faktiskt var direkt fel.

Det fanns (och finns?) också kollegor som hamnade i en väldigt spännande situation då den nyanställde visade sig sakna denna detalj i sammanhanget.

Så tack Hjärtat för att jag får chansen att jobba hos er i sommar och anledning till att, bokstavligen, damma av min gamla legitimationshandling.

Det kanske finns fler kedjor som rutinmässigt begär legitimation vid anställning. I så fall – keep up the good work.

Om det är så att ni inte gör det, säger jag som en känd sportaktör – just do it.

Clary Holtendal

Detta är ett blogginlägg. Det betyder att inläggets innehåll är skribentens egna uppfattningar.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

Ett svar till En viktig detalj

  1. Apotekare skriver:

    På de apotek där jag har varit anställd har en kopia på legitimationen förvarats på apoteket. Jag jobbar inom Apoteket AB.

Annonsera och prenumerera