Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Cheferna från förr

27 februari 2020

I det här avsnittet av Farmaceutpodden möter ni receptarierna Gun Bergström och Marita Pahapill, idag glada pensionärer men för dryga 50 år sedan, i början på sina långa yrkesliv.

Gun Bergström och Marita Pahapill medverkar i Farmaceutpodden.

Gun Bergström och Marita Pahapill medverkar i Farmaceutpodden.

Både Gun och Marita började sina karriärer som apotekstekniker, Gun redan som 14-åring (!). Tack vare höga ambitioner och drömmar om att få ta ett större ansvar fick de, som många andra apotekstekniker på den tiden, chansen att läsa till receptarie. Deras driftighet och och motivation förde dem sedan vidare till ledar- och chefskap. De minns med glädje tiden då de lärde känna varandra som apoteksområdeschefer i början av 2000-talet.

I det här avsnittet gör vi en resa genom tiden. Vi pratar om kläder, om personal, monopoliseringen och avregleringen. Hur gick det till när läkemedel tillverkades på apotek förr? Hur var egentligen produktiviteten och arbetsbelastningen? När infördes datorn och hur togs det emot? Och vilka farhågor hade cheferna inför milleniumskiftet?

Det här är ett hjärtligt avsnitt med många skratt och minnen. Missa inte detta avsnitt med två av mina favoritfarmaceuter tillika förebilder.

Detta är ett blogginlägg. Det betyder att inläggets innehåll är skribentens egna uppfattningar.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.