Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Vill se nytt karriärsteg för landstingsfarmaceuter

16 maj 2018
De interna karriärmöjligheterna är ofta begränsade för landstingsfarmaceuter. Reza Asadian, områdesapotekare på Sahlgrenska universitetssjukhuset och fackligt förtroendevald, jobbar för att införa en ny titel på Sahlgrenska: överapotekare.

Under fjolåret sjösatte Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg nya karriärvägar för vårdpersonal med doktorsexamen.

Förändringen innebär till exempel att disputerade sjuksköterskor ska kunna få titeln översjuksköterska.

Reza Asadian, områdesapotekare på Sahlgrenska och ledamot för Sveriges Farmaceuter i Sacorådet i Västra Götalandsregionen (VGR), vill även se fler karriärvägar för farmaceuter.

Antalet farmaceuter som är anställda av regionen har ökat snabbt. 2009 fanns en knapp handfull, idag är det över 100.

– Karriärmöjligheterna är begränsade och att bli chef ska inte behöva vara den enda vägen uppåt. Jag har en pågående dialog med HR-staben om att hitta nya karriärvägar för farmaceuter och vi ska träffas igen till hösten. Analogt med införandet av titeln översjuksköterska är min tanke är att även överapotekare bör kunna etableras, en titel som också måste innebära mer i lönekuvertet, säger Reza Asadian.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...