Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

”Bättre att förstärka det som är bra”

12 november 2015
Det finns många bra exempel på samarbeten mellan farmaceuter och vårdpersonal. Det är det vi ska bygga vidare på och förutsättningarna är mycket goda, menar Sveriges Farmaceuters ordförande Kristina Fritjofsson, som precis avslutat en serie medlemsaktiviteter tillsammans med läkare.

Under hösten har Sveriges Farmaceuters ordförande, Kristina Fritjofsson, varit runt på en serie kvällsaktiviteter i regionerna där hon tillsammans med läkare eller farmaceuter som jobbar inom landsting har samtalat med medlemmar om samarbete mellan professionerna, yrkesstolthet med mera. Det är en del av ett arbete som förbundet driver under parollen ”Stolt farmaceut”.

 Jag har arbetat i många branscher och min apotekarroll har tillfört mig så mycket, jag har alltid blivit respekterad för mina läkemedelskunskaper, säger Kristina Fritjofsson.

Syftet med aktiviteterna har varit att samtala kring yrkesrollen och möjliga samarbeten, samt att lyfta fram goda exempel.

– Alla professioner inom hälso- och sjukvård är viktiga för patienten och de ska känna att vi samarbetar för att de ska få de bästa förutsättningarna för att sköta sin hälsa, vilket också inkluderar läkemedelsbehandling.

Turnén har tagit Kristina Fritjofsson från Malmö till Linköping via Jönköping, Uppsala, Stockholm, Falun och Umeå.

– Vi har också diskuterat klinisk farmaci, hur apoteken kan vara behjälpliga vid ordnat införande av nya läkemedel, uppföljning av läkemedelsbehandling med mera.

Under kvällsaktiviteterna har det kommit upp många bra exempel på samarbeten mellan farmaceuter och vårdpersonal.

– Vi fyller en viktig funktion med vår kompetens och jag känner mig alltid som en stolt farmaceut. Vi måste prata om det som är bra. Positiv förstärkning är mycket bättre än att älta det negativa.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.