Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

”Vi är en liten
bricka i ett stort spel”

19 februari 2015
Eva Risberg, fackligt ombud på dos i Umeå för Sveriges Farmaceuter, är bedrövad över beskedet om nedläggningen - men inte helt förvånad. Cirka 50 anställda riskerar att förlora jobbet på hennes arbetsplats.

Som vi skrev i morse planerar Apoteket AB att lägga ned dosapoteket i Umeå tidigast 2016.

Medarbetarna informerades tidigare i veckan.

Västerbottenskuriren, VK, har talat med Eva Risberg som är fackligt ombud för Sveriges Farmaceuter på dos i Umeå.

– De senaste åren har det hela tiden handlat om att konsolidera, konsolidera och konsolidera. Nu fanns det ju bara två anläggningar kvar och vi är den lilla Norrlandsanläggningen, så visst har vi misstänkt att det här skulle komma, säger hon till VK.

Ännu har personalen inte fått något besked om de exempelvis kommer att få möjlighet till jobb i Örebro.

– Vi har ju avtal med Norrlandstingen ytterligare ett år, så vi blir väl kvar en bit in på nästa år, säger hon.

– Vi är en väldigt välfungerande enhet med väldigt bra personalsammansättning, med fina chefer och med bra produktivitet. Med tanke på hur bra vår verksamhet fungerar och så länge vi levererar till Norrlandstingen så kan man ju tycka att vi skulle få vara kvar. Men man är ju bara en liten bricka i ett stort spel, säger Eva Risberg till VK.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.