Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Upprört efter Baxters varsel

12 oktober 2018
Totalt 360 tjänster försvinner när Baxter lägger ner produktionen i Lund. Bolaget drar även ner inom forskning och utveckling.

Varslen är en direkt effekt av att det amerikanska medicinteknikföretaget ställer om globalt för att bli mer effektiva, rapporterar HD-Sydsvenskans näringslivssajt 8-5.

Produktionspersonalen fick beskedet att deras jobb försvinner vid ett möte på Hotell Scandic star tidigare i veckan. Baxter lägger ner produktionen av dialysmaskiner för kronisk och akut dialys, torrkoncentrat och vattenreningsprodukter i Lund och flyttar detta till Italien, skriver HD-Sydsvenskan.

Dessutom dras 40 av de 130 tjänsterna inom forsknings- och utvecklingsområdet. Neddragningen genomförs under nästa år.

Ilska, sorg och bestörtning präglade stämningen efter varselbeskedet, enligt HD-Sydsvenskan som bland annat pratade med Christer Persson, som arbetar med teknisk support till Baxters dotterbolag:

– Det känns bittert. Och det känns svårt att motivera sig att stanna under den tid som är kvar. När ett mejl om ett informationsmöte kommer förväntar man sig ju alltid det värsta. Jag skämtade och sa: ”De stänger nog Baxter nästa år”. Och så blev det ju nästan. Avvecklingen börjar redan nästa år och ska vara avslutad 2022. Forskning och utveckling ska finnas kvar – men frågan är hur många det är som egentligen vill stanna kvar, sa han.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera