Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Uppgörelse klar –
chefen kvar året ut

7 september 2015
En uppgörelse ger den tidigare avstängde direktören upprättelse och hen stannar året ut på Läkemedelsverket som vetenskaplig rådgivare. Men sedan slutar chefen. Chefens stämningsansökan dras tillbaka.

I flera artiklar har Svensk Farmaci följt hanteringen av den avstängda och sedermera uppsagda direktör på Läkemedelsverket som kritiserats för sin ledarstil med mera i en internutredning.

Joakim Brandberg, chefsjurist på verket bekräftar nu på morgonen att en uppgörelse nåtts mellan verket och direktören.

Svensk Farmaci har begärt ut denna uppgörelse och den är nu föremål för sekretessprövning.

Det står dock klart att uppgörelsen innebär att chefen från den 1 september och fram till årsskiftet kommer att inta rollen som senior vetenskaplig rådgivare direkt under den tillförordnade generaldirektören Inger Andersson.

Chefens juridiska ombud Kristina Ahlström bekräftar för Svensk Farmaci att uppgörelsen också innebär att chefen drar tillbaka den stämningsansökan som vi skrivit om tidigare.

Svensk Farmaci har sökt chefen för en kommentar.

Mer info senare.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.