Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Unik företagspark inne på Astra Zeneca dubbleras

15 maj 2018
Den unika satsningen på en life science-företagspark inne i Astra Zenecas lokaler i Mölndal, Bioventure Hub, har blivit en framgång. Inom kort väntas den lokalyta som företagen har till sitt förfogande fördubblas.

Företagsparken, som på flera sätt är unik även i ett internationellt perspektiv, är i dagsläget i princip fullbelagd.

– Cirka 97 procent av den avsatta kontorsytan och 78 procent av labben är idag uthyrda. 2 500 kvadratmeter används, och nu har vi blivit lovade lika mycket till, berättar Magnus Björsne, vd för Bioventure Hub, för Svensk Farmaci.

– Det är roligt att se att något som började som ett experiment kring samarbetsformer och innovation har fått ett så starkt stöd från Astra Zenecas ledning, fortsätter han.

Bioventure Hub inhyser idag 26 bolag. Här finns företag inom såväl pharma, diagnostik, digital hälsa och medicinteknik.

Läs mer om Bioventure Hub och dess företag i Svensk Farmaci nr 3/18.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...