Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Testgrupp tar kunskapsprov

9 november 2017
Uppsala universitet skapar en testgrupp för att värdera svårighetsgraden på det nya kunskapsprovet för apotekare från icke EES-länder. Mycket välkommet tycker Claes Jagensjö, andre vice ordförande i Sveriges Farmaceuter.

Kunskapsprovet ges fyra gånger per år, och prövar den kunskap som ingår i apotekarutbildningen i Sverige uppdelat på kemi, farmaci och biovetenskap.

Provet har hittills hållits två gånger och som vi skrivit tidigare har relativt få personer har klarat det.

Inför det tredje provtillfället den 21 november sätter Uppsala universitet samman en så kallad testgrupp, som ska ta provet samtidigt som de som tar provet “på riktigt”.

– Att det ska finnas en referensgrupp som skriver kunskapsprovet var ett av de förslag som vi framförde till Socialstyrelsen i samband med kritiken om att kunskapsprovet var för svårt. Det är roligt att se att vi nu fått igenom detta, säger Claes Jagensjö, andre vice ordförande i Sveriges Farmaceuter.

Tio frivilliga, som arvoderas med en tusenlapp vardera för att de gör provet, sökes nu. Universitetet söker både personer som genomgått termin 1–8 på apotekarprogrammet i Sverige och som nu läser termin 9–10, samt personer som läst färdigt utbildningen. Läs mer i detta nyhetsbrev från Sveriges Farmaceuter.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera

Månadens fråga

Sveriges Farmaceuter driver på för att dosläkemedel ska lämnas ut på apotek — och bara i undantagsfall på exempelvis bensinmackar. Håller du med?

Loading ... Loading ...