Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Svensk apotekare får tungt FIP-pris

29 september 2015
FIP: Den svenska apotekaren Thomas Lönngren står i centrum på FIP-kongressen i Düsseldorf idag. Det tidigare EMA-chefen får André Bédat-priset för sina bidrag till farmacin på internationell nivå.

Priset uppmärksammar hans viktiga roll i EU:s gemensamma regulatoriska system på läkemedelsområdet.

Under sin decennielånga tid som EMA-chef (2001-10) bidrog han bland annat till ökad involvering av patienter i det regulatoriska beslutsfattandet och till ökad transparens.

– Det är en ära för mig att få det här prestigefyllda priset som uppmärksammar mitt arbete inom internationell folkhälsa och läkemedelskontroll. Att vara chef för EMA var inte bara ett privilegium för mig själv utan även ett erkännande av att apotekarprofessionen som helhet har en viktig roll att fylla vid sidan av den traditionella yrkesutövningen, kommenterar Thomas Lönngren i ett pressmeddelande från FIP.

En exklusiv intervju med Thomas Lönngren publiceras i tryckta Svensk Farmaci nr 6.

Det andra tunga FIP-priset, Höst Madsen-medaljen, tilldelas den tyske professorn Hans Junginger för hans framstående forskning på drug delivery-området.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera