Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Stort varsel på Medivir

17 oktober 2018
Turbulensen fortsätter på Medivir. Bolaget drar ner kraftigt på sin forskning och runt 60 anställda får gå.

Det fortsätter att storma på medicinteknikbolaget Medivir.

I måndags fick vd:n Christine Lind lämna sin post med omedelbar verkan och i dag meddelar bolaget att de drar ner på ner på forskningen.

Som en följd av detta ska bolaget i dag meddela Arbetsförmedlingen att de varslar 60 anställda, framför allt inom preklinisk forskning och administration.

I ett pressmeddelande uppger Medivir att orsaken är att de ska fokusera mer på klinisk utveckling och därför ska dra ner på de tjänster som inte är kritiska för den kliniska utvecklingen av de läkemedelskandidater som bolaget har i pipeline.

Nu kommer ledningen att kalla till förhandling med de fackliga företrädarna kring konsekvenserna för de anställda.

Medivir räknar med att neddragningarna ska minska den årliga kostnadsbasen, exklusive kliniska projektkostnader, med två tredjedelar, enligt pressmeddelandet.

– Vår fokusering på den kliniska portföljen, tillsammans med kostnadsreduktionen inom preklinisk forskning, är nödvändiga steg för att vi optimalt ska kunna utveckla värdet i våra kliniska läkemedelsprojekt, säger Uli Hacksell, som tillträdde som tillförordnad vd efter Christine Lind i måndags.

I morgon torsdag ska Uli Hacksell komma med ytterligare information om ”vägen framåt” för Medivir, uppger bolaget.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.