Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

SoS: Ingen dialog

9 februari 2012
Socialstyrelsen har inte haft någon dialog med Lunds universitet angående yrkeslegitimering efter den nya kompletterande apotekarutbildningen. Myndigheten kan dock inte neka examinerade studenter legitimation.

Svensk Farmaci har sökt personal på Högskoleverket, HSV, och Socialstyrelsen för kommentarer till det nya apotekarprogrammet i Lund.

Enligt Lunds universitet kommer den förkortade utbildningen att ge apotekarlegitimation.

Att utfärda yrkeslegitimationer är Socialstyrelsens ansvar. Helena Skarabin är jurist på myndighetens behörighetsenhet.

– Vi har inte haft någon dialog med Lunds universitet i den här frågan. Men det enda vi kan värdera är huruvida de som ansöker om legitimation har en examen eller inte. Vi kan inte neka att utfärda en legitimation om en examen finns, säger hon.

Högskoleverket beviljade i maj 2010 Lunds universitet examinationsrätt för apotekare.

Svensk Farmaci har sökt ansvariga på HSV för frågor om det nya apotekarprogrammet i relation till denna examensrätt. Mer information senare.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

Ett svar till SoS: Ingen dialog med Lund

  1. Pingback: porno