Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

UNT: ”Sönderfall på LV”

20 december 2012
Läkemedelsverkets ledarskap får nu ytterligare kritik från chefer på myndigheten. Patientsäkerheten anses hotad – men alla håller inte med om kritiken, skriver Upsala Nya Tidning.

– Det pågår ett långsamt sönderfall. Nyckelpersoner som tröttnar riskerar att fatta felbeslut i den extrema position vi hamnat i. Vi riskerar att folk slutar och vi får svårt att attrahera nya kompetenta personer, säger en anonym chef på verket i en artikel på UNT:s sajt idag, torsdag.

Bertil Jonsson, mångårigt anställd som expert på verket, menar till skillnad från den anonyma mellanchefen att det är en överdrift att säga att patientsäkerheten är hotad.

– Vi är pressade och folk är slitna och trötta, men vi fixar jobbet. Däremot finns starka motsättningar som ledningen inte lyckats hantera, säger han till UNT.

– Situationen har inte blivit bättre med tiden, fortsätter han.

Läs mer på unt.se.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera