Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Farmaceuter tar
plats i chokladfabrik

5 december 2016
Farmaceuter med IT-kompetens står högt på önskelistan när e-hälsomyndigheten i veckan kraftsamlar med en rekryteringsträff i Kalmar. Myndigheten har hyrt in sig i före detta Nordchoklads gamla fabrik, där cirka 175 personer ska jobba.

I juni meddelade regeringen att huvuddelen av e-hälsomyndigheten ska omlokaliseras från Stockholm till Kalmar.

I mitten av november gick personliga erbjudanden ut till samtliga anställda om fortsatt arbete i antingen Kalmar eller Stockholm. Inom kort kommer det därför att klarna kring hur många som väljer att följa med till Kalmar. Emmeli Gross, ordförande i akademikerföreningen på E-hälsomyndigheten, har tidigare gjort bedömningen att det bara handlar om en handfull personer.

I morgon tisdag, klockan 15:00-17:00 och 18:00-19:30, finns e-hälsomyndigheten på plats för rekryteringsträff i samarbete med Arbetsförmedlingen i Kalmar.

Myndigheten letar bland annat “chefer, IT-specialister och farmaceuter med IT-kompetens”.

E-hälsomyndigheten har hyrt en kontorslokal i Nordchoklads, sedermera Candelias, före detta chokladfabrik på Borgmästaregatan. Fabriken slog igen 1998, men inhyser nu andra verksamheter, bland annat Friskis&Svettis.

Den 1 maj 2018 ska flytten att vara helt klar, men redan i januari nästa år kommer de första medarbetarna att finnas på plats, rapporterar sajten 24Kalmar.

Det nya kontoret kommer att täcka myndighetens initiala behov av lokalyta. När omlokaliseringen till Kalmar är slutförd behöver myndigheten utrymme för omkring 175 medarbetare.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera