Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Skräddarsydd utbildning i svenska för farmaceuter

23 oktober 2017
Arbetsförmedlingen i Stockholm satsar nu på en skräddarsydd, 13 veckor lång språkkurs för farmaceuter.

Arbetsförmedlingen har sedan tidigare avtal med utbildningsföretaget Academicum som erbjuder nyanlända akademiker generellt en förberedande språkutbildning på cirka 12 veckor.

– Vi har dock haft större grupper av inskrivna farmaceuter som inte visat intresse för den generella språkutbildningen för akademiker, utan uttryckt intresse för en egen kurs. Vi påbörjade därför en dialog med Academicum och sonderade om de kunde skräddarsy en förberedande utbildning i yrkessvenska för enbart farmaceuter. Det visade sig vara genomförbart. Vi hade en första informationsträff för farmaceuter förra veckan. Men exakt när starten sker är fortfarande inte klart på grund av målgruppens planer och förutsättningar, berättar Therése Ekbäck, ansvarig för snabbspår på Arbetsförmedlingens arbetsgivarcenter Stockholm.

Utbildningen avser yrkessvenska och är på 13 veckors heltidsstudier. En kortare praktik ingår också på något av de apoteksföretag som Arbetsgivarcenter samarbetar med inom ramen för initiativet Sverige tillsammans.

– Fokus ligger på språk, men utbildningen innehåller också vissa moduler inom andra ämnen. Undervisande lärare är naturvetare, säger Therése Ekbäck.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.