Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Skånsk uppslutning för EMA i Danmark

9 december 2016
Region Skåne och skånska toppolitiker på båda sidorna av blockgränsen går öppet emot regeringen och stöder Köpenhamns EMA-kandidatur.

Henrik Fritzon (S), regionråd i Region Skåne, hade helst velat se EMA i Malmö-Lund, men när regeringen nu valt Stockholm-Uppsala säger han att han och Region Skåne i stället stödjer Köpenhamns kandidatur.

– För Skåne är det klart bättre att EMA hamnar i Köpenhamn än i Stockholm. I så fall kan också vi dra nytta av etableringen eftersom EMA kommer att ge jobb även åt folk på den här sidan av Öresund, säger han till Sydsvenskan.

Peter Danielsson (M), kommunalråd i Helsingborg, instämmer.

– Jag hoppades att svenska och danska staten kunde enats om en placering i Köpenhamnsområdet och därmed sluppit att konkurrera med varandra. Nu när det inte verkar bli så stödjer jag Köpenhamns kandidatur, säger han till tidningen.

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunalråd i Malmö, är inte lika kategorisk men beklagar att Sverige och Danmark inte lyckats enas om en kandidatur.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Tidigare kommentarer

Ett svar till Skånsk uppslutning för EMA i Danmark


Annonsera och prenumerera