Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Förtroende sjunker

15 maj 2012
Färre än hälften av de anställda på Läkemedelsverket har nu förtroende för ledningen, enligt en ny enkätundersökning.

Enligt en ny enkät har personalens förtroende för ledningen minskat med 13 procentenheter sedan januari. Andelen som anger att de har förtroende för ledningen är nere i 49 procent.

En andel under 60 procent brukar anses som ”icke godkänt” enligt företaget bakom undersökningen, skriver Upsala Nya Tidning.

Eva-Britt Örtegren, HR-direktör, anser dock inte att utfallet ska tolkas så.

– Jag är positivt överraskad. En relativt stor andel har förtroende. Det pågår en omvälvning på Läkemedelsverket och jag tycker inte att man kan sätta den här typen av betyg i förändringsprocesser, säger hon till UNT.

I dagarna har en anonym anmälan skickats in till Arbetsmiljöverket, där missförhållanden kopplade till ledarskapet på Läkemedelsverket beskrivs.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera