Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Senna fortsätter även 2018

31 januari 2018
Sveriges Farmaceuters projekt Senna för nyanlända har beviljats medel från Arbetsförmedlingen.

Under förra året har Sveriges Farmaceuter anordnat ett antal aktiviteter för att stötta nyanlända farmaceuter på vägen mot arbete i Sverige. Nu står det klart att Senna, som projektet heter, har fått medel från Arbetsförmedlingen att fortsätta även i år.

– Det här är mycket glädjande. Det är viktigt för de nyanlända farmaceuter som kommit hit att de får hjälp att arbeta inom sina yrken här. Men det är också väldigt viktigt för Sverige att vi tar tillvara den kunskap och kompetens som de här farmaceuterna har, säger Jenny Harlin, förbundsdirektör på Sveriges Farmaceuter.

Sveriges Farmaceuter har sökt anslag för projektet tillsammans med Sveriges Apoteksförening, Lif, Almega och Svensk Handel.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.