Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Rekordstort intresse för att presentera på FIP

17 maj 2018
Över tusen abstracts från 80 länder har skickats in till årets FIP-kongress i Glasgow, vilket är nytt rekord. Svensk Farmaci har talat med en av de svenskar som åker dit för att presentera.

Tidigare i år gick Sveriges Farmaceuter ut med uppmaningar att skicka in abstracts till den internationella farmaceutfederationen FIP:s årliga kongress i Glasgow 2-6 september.

Om det är dessa propåer som gett resultat låter vi vara osagt, men faktum är att FIP-kansliet fått in rekordmånga abstracts från hela världen i år: över tusen stycken.

En av de som skickat in ett abstract är Claes Jagensjö, apotekare och andre vice ordförande i Sveriges Farmaceuter.

Tillsammans med Clary Holtendal, professionsutvecklare på förbundet, kommer han att presentera en poster om Senna-projektet som syftar till snabbare introduktion av nyanlända farmaceuter på arbetsmarknaden.

Du har deltagit vid flera tidigare kongresser. Vilket är ditt generella intryck av den vetenskapliga kvaliteten på FIP-kongresserna?

– Mitt intryck är att kvaliteten varit ganska blandad. Men det stora är att många presenterar projekt från verkligheten och man kan hitta många idéer och praktiska lösningar, säger Claes Jagensjö.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.