Följ Svensk Farmacis nyhetsbrev

Prenumerera och få de senaste nyheterna.
Följ oss på
FacebookTwitterRSS

Redo för problemlösning

30 september 2014
Apotekaren Agneta Dorup är en nyckelperson i Sahlgrenska/Östras satsning Framtidens vårdavdelning. Hon förväntar sig en stor bredd av farmaceutisk problemlösning på den nya avdelningen.

Agneta Dorup kommer att jobba 70 procent på nya “Framtidens vårdavdelning” på Sahlgrenska/Östra i Göteborg som Svensk Farmaci skrev om i morse.

– Det är lite oklart exakt hur arbetet kommer att se ut, det lär växa fram. Lite är det nog så att vårdpersonalen inte vet vilken kunskap de saknar förrän de upptäcker det. Jag föreställer mig att jag får ta hand om alla typer av frågor från läkare och sjuksköterskor som handlar om läkemedel. Allt från hållbarhet, förvaring och dubbelmedicinering till olämpliga läkemedel till äldre, säger hon.

Agneta Dorup tog apotekarexamen 1988. Hon har bland annat jobbat med läkemedelsgenomgångar på äldreboenden och gått magisterprogrammet i klinisk farmaci.

Hon är van vid läkemedelshantering i sjukhusmiljö efter flera års arbete på sjukhusapotek, men hon har inte jobbat på avdelning förut.

Projektet Framtidens vårdavdelning löper i första hand i tre år och ska sedan utvärderas.

– Ett syfte med det här projektet är att ta reda på var en apotekare används bäst på en vårdavdelning som denna. Det ska bli väldigt spännande, säger Agneta Dorup.

Hur vanligt är det med kliniskt arbetande farmaceuter i Västra Götalandsregionen?

– De finns på flera håll inom regionen, men är inte så spridda på Sahlgrenska och Östra. På så vis blir det här lite av ett pionjärarbete i ett professionsperspektiv.

Kommentera

För kommentarer och debatt kring artiklarna hänvisar vi från och med 2018-09-14 till vår Facebooksida.

För Svensk Farmacis kommentarfunktion gäller lagen om elektroniska anslagstavlor. Som skribent ansvarar du själv för innehållet. Kommentarerna granskas löpande. Språket ska vara vårdat. Personangrepp och nedsättande omdömen om kön, religion, etnicitet, sexuell läggning samt helt irrelevanta eller kommersiella budskap accepteras inte. Inlägg som inte uppfyller reglerna kan komma att raderas helt eller delvis. Om du tycker att ett inlägg inte uppfyller dessa regler - anmäl gärna kommentaren till redaktionen.

Annonsera och prenumerera